Superperjantai salilla ja rajatonta nettishoppailua

Published 30.5.2014 by ainosalminen

Tänään on tiedossa tiukka treenipäivä. Vapaapäivän ansiosta sovin treenit personal trainerini Olivier’n kanssa jo aamukymmeneksi. En ole kovin aamuihminen kovan liikunnan suhteen, sydän hyppää kurkuun jo ensimmäisellä lämmittelykierroksella eikä syke sen jälkeen tahdo laskea millään. Muutaman kerran olen yrittänyt lähteä salille jo klo 7 tai 8 mutta kokemuksesta viisastuneena en enää sovi moisia aamutreenejä.

Tänään olen siis jo tehnyt yhden treenin. Lämmittelyksi kokokropan circuit training kehonpainolla, sitten supersarjana avustettuja leuanvetoja kapealla vastaotteella ja askelkyykkyjä lisäpainoilla. Toisena supersarjana penkkipunnerrus ja kulmasoutua vuorokäsin lankkuasennossa. Lopuksi kuusi kierrosta kolmen liikkeen HIITtiä: wallball kyykkyjä (9 toistoa), TRX soutua selälle (12 toistoa) ja AbMatilla istumaannousuja (15 toistoa). Treenin lopuksi vielä rentoutin itseäni ja lihaksiani puolisen tuntia kuntopyörää polkemalla. Peiliselfie pukuhuoneessa ei kuulunut ohjelmaan 🙂 Ehkä senkin aika vielä tulee. Watch this space!!!!!

Superperjantaiksi tämän tekee illaksi sovitut kakkostreenit kahvakuulavalmentajani Roberton kanssa. Olen ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut oppimaan kahvakuulan nostotekniikan (kyttäsin Kukka Laakson valmennuksia Voimakadulla, mutta kahvakuulakoulutusta ei valitettavasti järjestetty juuri silloin kun olin Suomessa lomalla  – toisen kerran sitten). Eräs ystäväni vinkkasi minulle täällä Luxemburgissa toimivasta IKFF-valmentajasta, joka on hankkinut sertikaationsa itsensä Steve Cotterin valvonnassa. Oheisessa videossa Steve opettaa teknikkaa. Vaikuttavan näköistä meininkiä, eikös vaan!!

 

 

Asiantuntevan opettajan yksityistunnit siis kiinnostivat ! Otin yhteyttä, vaikka minulle oli kerrottu, ettei valmentaja välttämättä ota tällä hetkellä yksityisasiakkaita. Minua onnisti, ja olen tänään menossa kolmannelle teknikkatunnille. Olen hurjan innostunut tästä lajista. Kuulan liikuttaminen tuo aikamoisen power-fiiliksen, ja koko kroppa on mukana liikkeessä. Lihaksissa tuntuu seuraavana päivänä mojovasti! Oikealla tekniikalla liike tuntuu luontevalta, ja kunhan saan sen kohdalleen – toistoja, toistoja, toistoja!! – pääsen tekemään pidempiä sarjoja ja toivottavasti jossain vaiheessa käyttämään myös painavampaa kuulaa.

Haasteena on nyt ihan alkuun tekniikan oppimisen lisäksi myös vasemman puolen voiman saattaminen oikean tasolle. Eroa ei niinkään huomaa perinteisessä voimaharjoittelussa tankoja liikuttaessa, sillä oikea puoli kompensoi. Punnerrukset 12 kg kuulalla toimivat oikealla, mutta vasemmalla tahtoo 8 kg:kin olla tuskallista. Aino ja kuulat nousuun!! The only way is up 🙂

Hankin suomalaisesta nettikaupasta rannesuojat, mutta aidon kilpailumallia olevan kuulan hankkiminen olikin sitten kiven takana. Laji ei todellakaan näytä olevan kovin tunnettu. Erimuotoisia kuulia ja kahvoja on tarjolla lähes kaikkialla, materiaalina muovi, rauta, vinyyli ja ties mikä. Saksalaisesta GORILLA SPORT nettikaupasta kuulia löytyy, mutta 8 kg kuula on ollut jo useamman viikon loppuunmyyty. Saman nettikaupan Ranskan sivustolta bongasin aamulla vihdoin 8 kg kuulan ja tilasin sen yhdessä 16 kg kuulan kanssa. Ranskassa taas 12 kg kuula oli loppuunmyyty – jään odottelemaan sen saatavuutta. Mitä tästä voidaan päätellä? Ranskalaisetko saksalaisia vahvempia? 😉 Kotiinkuljetus on maksuton, mutta vain Ranskaan. Onneksi sieltäkin löytyy osoite, jota voin käyttää. Täällä on yleistä turvautua naapurimaissa asuviin tuttaviin tai työkavereihin toimitusosoitteina, kun myyjä ei toimita Luxemburgiin tai toimitus tänne olisi maksullinen.

Luxemburg on valitettavasti vielä nykyäänkin monen nettikaupan listoilla tuntematon suuruus. Ihmeellistä sinänsä, sillä ostovoimaa maassa riittää. Paikallisten liikkeiden tarjonta ei aina ole tilanteen tasalla viimeisimmistä villityksistä. Pienessä maassa ei pienen asiakaskunnan vuoksi tietenkään voikaan olla erikoisliikkeitä ja -valikoimia jokaiseen makuun, joten nettikauppa käynee kuumana. Amazon ja Zalando ovat jo jonkin aikaa toimittaneet ilmaseksi kotiovelle, mutta tätäkin saatiin odottaa.

Ensi viikolla treenankin sitten jo kenties omilla kilpailutason kuulilla 🙂 Hymy herkässä. Tiedossa voimaa, lihasta, adrenaliinia, endorfiinejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggaajaa tykkää tästä: