Tule hyvä loma, älä tule huono loma

Published 11.7.2014 by ainosalminen

avion luxair

Näin on päässyt käymään. Tunnustan. Olen kääntynyt kaikkitietävän Googlen puoleen ja tiedustellut, miten valmistautua kesälomamatkaan. Käyttämäni hakusanat olivat ”lapsiperheen muistilista lomamatkalle”.

Kyseessä on aivan tavallinen, kahden aikuisen ja yhden 8-vuotiaan all inclusive -loma Teneriffalla. Ei siis edes mikään eksoottinen erämaaseikkailu trooppisten tautien vaivaamaan tai luonnonmullistusten uhkaamaan maahan.

Mutta kun ensimmäistä kertaa elämässä, viittä vaille viisikymppisenä, lähtee lapsen kanssa lomalle, niin jotenkin vaan oli oman terveen maalaisjärjen lisäksi haettava tukea – Googlelta! Lapsi ei ole oma, ja vaikka lapsen isä on mukana reissussa, niin joku sisäänrakennettu leijonaemovaisto saa aikaan tällaista hätävarjelun liioittelua.

bagages

Aurinkovoiteet on hankittu hyvissä ajoin (ostin voidetta, ”meillä on aina ollut spray” – dixit daddy), matka-apteekkiin pitää varata omien ibuprofeenien lisäksi jotain lapselle sopivaa särkylääkettä, vatsavaivoihinkin pitänee varautua. Laastaria, haavadesiä, lista on sitä pidempi, mitä enemmän tätä asiaa miettii. Yritän tässä nyt kirjoittaessa samalla puhua itselleni järkeä ja lopettaa ylenmääräisen pohtimisen: Espanjassa on hyvin varustellut apteekit ja niissä varmasti jopa Luxemburgia edullisemmat hinnat. Eiköhän sieltä paikan päältä sitten tarvittaessa saa IHAN kaikkea!!

Olen varautunut siihenkin, että tytön äiti antaa lapsensa pakata kassinsa omin nokkinensa, joten matkagarderoobin sisältöäkin saattaa joutua viimetingassa hieman tuunaamaan. Toisaalta ehkä pieni shoppailukierros paikallisissa putiikeissa tekee ihan hyvää myös meikäläisen fiiliksille, ja sieltä varmasti tarttuu mukaan helposti ne mahdollisesti puuttuvat shortsit ja hellemekko nuorelle neidille.

Matkakohdetta kuvaillaan sanoilla ”lasten paratiisi”. Käänteiseseti ajatellen tämähän on siis ”aikuisen helvetti” – in my books 🙂 Lapsiklubi toimii, good. Kesähitit pauhaavat altaalla, no good. Ravintolassa pienimmät rääkyvät ja vähän isommat koheltavat pöytien välissä. Yöllä seinän takana koliikkivauva pitää koko kerrosta hereillä. Tässä kauhuskenaario.

maskotit piscine enfant pallomeri

Sitten kun tätä asiaa ajattelee oikein aikuismaisen järkevästi, tilanne näyttääkin jo hieman erilaiselta. Lapsi viihtyy muiden kanssa klubilla ison osan päivästä. Altaalta voi siirtyä hieman syrjempään ”rauhalliselle alueelle”. Tarjolla on pilatesta, vesijumppaa, kuntosali, wellness center hierontoineen yms. Ravintolassa tuskin viihdytään illalla pitkää tovia, kun tyttö päivän riehuttuaan simahtaa unten maille taatusti jo aikuisten siirtyessä buffetin kakkoskierrokselle. Lapsi petiin, kirja esiin. Pitkät yöunet tekevät hyvää itse kullekin. Toinen aikuisista pääsee vaikka aamulenkille tai voi jäädä istumaan iltaa, jos siltä tuntuu (veikkaan, että tuntuu!!!!). Tyttö on todella low maintenance -tyyppiä, joten ei huolta senkään suhteen.

jamon vino spa

Hei! Tämähän alkaa kuulostaa ihan oikealta lomalta! Erilaiselta kuin ennen, mutta lomalta kuitenkin.

One comment on “Tule hyvä loma, älä tule huono loma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggaajaa tykkää tästä: