Loma Loimaalla

Published 10.8.2014 by ainosalminen

Edellisestä postauksesta jo kävikin ilmi, etten ole Loimaalla ihan vaan huvikseni lomailemassa. Toukokuun lopulla kävin varsinaisella kesämatkalla tervehtimässä äitiä ja yhtä hyvää ystävää, joka täällä 30 vuoden jälkeen vielä on. Tämänkertainen ylimääräinen reissu ei nyt ihan lomailulta joka hetki tunnu, mutta kyllähän tässä ehtii ottaa aikaa itselleenkin – kaikki fyysinen on hyvästä, se tekee hyvää pääkopallekin. Lukeminen ei aina tahdo luistaa, ajatukset karkailevat ikäviin asioihin.

Loimaa ei välttämättä ole helppo sijoittaa kartalle, mikään iso ja huomattava keskus tämä ei ole. Turku-Tampere -rautatien varrelta Varsinais-Suomesta tämä maaseutukaupunki löytyy. Vuosien varrella on pysäkkejä tältä rataosuudelta poistunut tasaiseen tahtiin, mutta Loimaalla juna vielä pysähtyy. Onneksi! Junalla tänne pääsee kahdessa tunnissa Helsingissä, junanvaihto Toijalassa. Loimaa tuli kaupungiksi v. 1969 ja oli aikoinaan Suomen kolmanneksi pienin kaupunki. Nykyään ollaan kuntaliitosten ansiosta hieman korkeammalla tilastoissa. Loimaa on myös vuosien saatossa muuttunut pesäpallokaupungista koripallopitäjäksi, lentopalloa unohtamatta. Biisonit ja Hurrikaanit ovat syrjäyttäneet LP:n pesisjoukkueen urheilusankareina.

IMG_0662

Kesäloma Loimalla on parhaimmillaan leppoisaa oleskelua. Tahti on rauhallinen, ei hötkyillä. Omaan lomaani kuuluu ensin kierros aivan ihanassa kirjastossa. Loimaan kirjasto on aina toiminut hienosti, opiskelija-aikoina sai helposti tilattua kääntäjäopiskelijan tarvitsemia opuksia (ei niitä yleensä kukaan muu sitten tarvinnutkaan), jotka Turun kirjastoissa olivat viikkojen odottelun takana. Vielä nykyäänkin sieltä löytyy hyllystä uusinta uutta ja suosituimmat teokset. Viime viikolla sieltä tarttui käteen tänä vuonna julkaistu teos nimeltä Linnasta humisevalle harjulle. Kirjassa esitellään Kaikkien aikojen paras kirja -äänestyksen 50 eniten ääniä saanutta teosta. Hieno tapa tutustua itselle vielä tuntemattomiin teoksiin ja saada lukuvinkkejä. Itse olen jo merkannut ylös parikin nimeä, vaikka olen lukaissut vasta ensimmäiset 20 kirjaesittelyä! Suosittelen!! Tekijät ovat Aino-Maria Savolainen ja Katja Jalkanen, kustantaja Avain.

IMG_0657

Loimaan kaunis kirjasto

Kirjaston hyllyssä oli yllättäen myös tarjolla keittokirjojen myyntiykkönen Katukeittiö. Tämän kirjan on kirjoittanut Liemessä-ruokablogin emäntä Jenni Häyrinen, ja kirja on suorastaan viety käsistä! Ja siellä se sitten odottaa iloista lukijaa Loimaan kaupunginkirjaston hyllyssä 🙂 Myös kirjaston aikakauslehtivalikoima on kattava, ja siellä vierähtää helposti tovi jos toinenkin niitä selaillessa. Ihanassa hiljaisuudessa.

Ihan kaikkialle, kuten vierailulle strutsitilalle, en Loimaalla varmasti ehdi lainapyörälläni, mutta tiedoksi vaan, että sellaistakin eksotiikkaa täällä on tarjolla!

Tänään aamulla hienosti juuri ennen kuin taivaat aukenivat poljin entisen Loimaan kunnan hautausmaalle. Kävin omaisten haudoilla ja kiertelin muuten vaan. Hautausmailla on aina niin rauhallista. Tähän aikaan vuodesta oli myös erinomaisen vihreää ja haudoilla kukkivat värikkäät kukat. Kanta-Loimaan kirkko on komea rakennus, ei ihme että se on Museoviraston listoilla yhtenä valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

IMG_0652

Kauniita maisemia Loimaalta löytyy muualtakin. Kenties jotain niistä tarttuu kameran linssiin tässä tulevina päivinä ja pääsen niitä jakamaan täällä.

Loppukaneettina paikallista huumoria 🙂

IMG_0670

 

 

One comment on “Loma Loimaalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggers like this: