Hyvä ruoka, parempi mieli

Published 3.9.2014 by ainosalminen
IMG_0848

Schueberfouer, jokavuotinen tivoli Luxemburgissa

Asioiden kirjoittaminen ”paperille” auttaa tunnetusti niiden jäsentämistä. Monesti ongelmien ratkaisut alkavat jo kirjoitusvaiheessa avautua itselle. Aivoissa tippaleivän lailla seikkailevat ajatukset pukeutuvat sanoiksi ja paperilla näkyykin kas kummaa melkoisen suora linja.

Ongelmathan tässä olivat kokolailla olemattomia, olo vaan oli vetämätön, mieli valui sateen mukana maahan. Nyt kun alkaa nähdä metsän puilta niin alkaa jo melkein naurattaa moinen rutina. Vauhti ei aina ole toivottua tasoa, mutta hitaamminkin ehtii. Asia kerrallaan, kuten tuli todettua. Positiivisesti, rennosti, pitäen mielessä mahdollisuuden perääntyä tai muuttaa mieltään. Kaikki on mahdollista, mikään ei ole pakollista. Sitähän voisi vaikka opetella seisomaan käsillään!

Ylihuomenna on perjantai ja sehän on Panier Bio -päivä. Viikko sitten liityin taas muutaman vuoden tauon jälkeen Co-Labor -yhdistyksen palveluun. Tilasin oikein perhekokoa olevan korin luomuvihanneksia ja -hedelmiä. Koreja on tarjolla pienempiäkin ja uutuutena myös pelkät hedelmä- tai vihanneskorit. Olin aikanaan kovin tyytyväinen tuotteisiin, mutta välillä työmatkojen vuoksi teki tiukkaa saada kaikki syötyä ennenkuin salaatinlehdet surkastuivat. Nyt kun on perhekoko tuplaantunut, on hyvä hetki ottaa taas luomukori käyttöön.

Paikallisille muistutukseksi, että korien sisältöä voi täydentää ostamalla siihen lisäksi tuorepuristettua omenamehua sekä luomuleipää ja -munia! Älkäähän unohtako myöskään Grenge Kuerfin myyntipöytää Beggenissä ja kaupungin torilla! Näitä jo kehuinkin toukokuussa.

IMG_0868

Lehtimangoldia ja munakasta

Viime perjantain ensimmäisesta korista parhaiten maistuivat roma-tomaateista tehty ihanan sakea kastike, makeat porkkanat ja täydellisen kypsä gallia-meloni. Tulipa pitkästä aikaa kokattua myös lisukkeeksi lehtimangoldia. Juuri tällaiset vihannekset, joita ei juuri tule itse kaupassa ostoskoriin valittua, ovat mukavia yllätyksiä. Netistä löytyy valtavan helposti reseptejä lajikkeille, jotka eivät entuudestaan ole itselle kovin tuttuja. Kovasti odotan jo löytäväni korista kyssäkaalia. Sitä kun pistelee höyrytettynä suuhunsa, niin johan alkaa sukatkin pyöriä jalassa.

Korin pohjalta löytyi vielä tänä iltana kesäkurpitsoja ja sipulinvarsia, jotka paistoin pannulla. Sekaan heitin vielä vihanneslaatikosta epätoivoisina kurkkineet viisi vanhaa perunaa, ja tuloksena oli ihan pätevä sekoitus 🙂 Kun kelit vielä sen sallivat, laitettiin grilliin illan jo hämärtäessä kunnon pihvit! Rouvalle vasikkaa ja herralle nautaa. Tässä before and after -kuvat 🙂   IMG_0898 IMG_0896IMG_0900IMG_0906

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggaajaa tykkää tästä: