Kirja hyppysissä

Published 25.9.2014 by ainosalminen
IMG_0964

Ruskakuvien puutteessa, kimppu kauniita kukkia

No nyt on kuulkaas odotukset korkealla! Kirjahyllystä sattui käteen Tuomas Kyrön romaani Liitto. Tämä on osastoa ”ai kappas, mikäs tää on, onks mulla tällainenkin kirja hyllyssäni, no ehkä mä yritän lukea tämän”. Jo heti ensimmäisenä iltana meinasi kirja venyttää nukkumaanmenoa aivan liikaa, heti alkoi teksti viemään naista!

IMG_0986

Tämä on sikälikin yllättävää, että olin jo jotenkin laskenut Kyrön kirjailijaksi, jonka teokset eivät ole minua varten. Tämä ihan sen perusteella, että Mielensäpahoittaja, josta IHAN KAIKKI tykkäävät, ei minulle maistunut. Sitä lukiessani tajusin kyllä järjellä, mikä siinä ihmisiä viihdyttää ja naurattaa – minua vaan ei naurattanut. Kirja jäi kesken. Ajattelin jo, että vika on nyt taas ratin ja penkin välissä, mutta kuulin sitten eilen hyvältä ystävältäni, että hänelle oli käynyt Mielensäpahoittajan kanssa samoin kuin minulle. Huh, helpotus, en olekaan ainoa! Tuli vaan asia puheeksi, kun mainitsin juuri aloittamastani Liitosta hänelle sushilautasen yli. Kauniita kaloja olivatkin, minulle tällä kertaa sashimina. Liitto on siis minun käsistäni lähdössä lähiaikoina muutaman korttelin päähän toiselle kirjoista pitävälle suomalaiselle!

IMG_0987

Kirjahyllyllä toissailtana sopivaa uhria saalistaessani törmäsin myös pariin Tommy Tabermannin teokseen, jotka nekin odottavat kärsivällisesti lukijaansa. Tämä taas muistutti mieleen, että hei! mullahan on siellä jo luetuissa joku ihana omistuskirjoitus Tommylta. Löytyihän se! Tämän kirjan olen saanut lahjaksi äidiltäni, joka oli varta vasten käynyt paikallisessa sisustusliikkeessä (luitte ihan oikein, kirjailijatapaaminen sisustusliikkeessä!). Kirjailijan visiitin taustalla taisi olla itse asiassa olla Muurlan runoviinilasien esittelytilaisuus, ja äiti tunki paikan päälle kirja kädessään. Eipä niitä julkkiksia ihan joka päivä, ei edes joka vuosi, Loimaalla käy 🙂

IMG_0976

Ainolle, että ikuisesti kurkottaisit mahdotonta

Kaunista, filosofista, miettimisen arvoista … Tommyn voi helposti kuvitella eläneen kurkottaen aina kohti jotain uutta, mahdottomalta tuntuvaa, ilman pelkoa ja avoimin mielin.

Tällainen kuvapainotteinen pikatiedote tänään. Nyt siirryn jatkamaan iltaa Tuomaksen seurassa 🙂

4 comments on “Kirja hyppysissä

  • Oli kyllä kauniisti laitetut kalaviipaleet. Kuvakulman ja värien yhteneväisyyden vuoksi ei kenties erotu, että kalojen päällä oli kasa ohueksi naruksi raastettua porkkanaa. Käppyrämännyltä muistuttava vihreä kaiken kruununa oli minttua. Aika erikoinen valinta kalan kylkeen!

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggers like this: