Syksyn kauneutta ja työkiireitä

Published 27.10.2014 by ainosalminen

IMG_1123

Viikonlopun upeat syysilmat houkuttelivat meitä ensin lauantaina hieman shoppailemaan ja lorvimaan keskustan kävelykaduille. Sunnuntaina vaihdettiin sitten kaupunkikengät lenkkareihin ja lähdettiin pistämään töppöstä toisen eteen Alzette-joen rannoille. Joki on pieni kuin mikä ja nyt siinä oli vettä tavallistakin vähemmän. Viime päivät ovat olleet sateettomia. Liikkeellä oli perheitä lapsineen ja pariskuntia koirineen, vanhat rouvat kulkivat käsikynkkää luxemburgia höpötellen ja kovakuntoista porukaa viuhahti ohi viimeistä huutoa olevilla maastopyörillä. Meidän tahtimme oli kovin rauhallista, kun mukana oli 8-vuotias nuori neiti. Hän jaksoi ihmetellä laiduntavia lehmiä, pysähtyä keräämään monivärisiä tammenlehtiä ja maassa matavia monijalkasia otuksia. Olipahan minullakin aikaa pysähtyä valokuvaamaan! Kotona odotti kävelyn jälkeen isännän tekemä kaalimuhennos: savupossua, paikallista makkaraa ja luomukorin vihanneksia. Tuoksu huumasi jo rappukäytävässä:-)

10633743_293879810819023_4286284963038561823_o

Suomen-loma odottaa parin päivän kuluttua. Matka suuntautuu taas Loimaalle, äidin luo. Uutiset sieltä ovat erinomaisia. Loppukesän vaikeudet toipumisen saamiseksi käyntiin ovat takana. Ruoka maistuu, kotijumppa sujuu ja viikottaiset ohjatut kuntosalitreenit kuuluvat ohjelmaan. Rollaattori on juuri vaihtunut kävelykeppiin ja ateriapalveluita ja kotihoidon käyntejä on harvennettu. Motivaatio on löytynyt ja säilynyt. Kyllä kelpaa mennä kyläilemään, kun hartioilla ei enää ole samaa taakkaa kuin viimeksi. Vähän ylpeänäkin olen ajatellut, että vaikka motivaatio tulee ihmisen sisimmästä, niin kenties elokuussa äidille pitämäni kahden viikon ”bootcamp” säännöllisine aterioineen ja ulkoiluineen osaltaan auttoi tässä prosessissa 🙂 Kaikki kunnia äidille ja hänen voimakkaalle luonteelleen! Ylpeydelläkin varmasti on oma osuutensa toipumisessa. Äiti ei halua muiden silmissä näyttää yhtään vanhemmalta ja raihnaisemmalta kuin mitä iän takia on. Toivottavasti kelit suosivat sen verran, että päästään taas pienille kävelyille. Laitan täten tilaukseen lumetonta ja jäätöntä ulkoilusäätä 🙂

IMG_1118

Kello on 23. Strasbourgin istuntosali on hiljentynyt.

Viime päivinä on töissä riittänyt vauhtia ja mielenkiintoisia tilanteita. Selkokielellä siis ylipitkiä päiviä ja poliittista jännitystä. Lokakuun täysistunnon maanantai-iltaan sovitettiin kahden komissaariehdokkaan kuulemistilaisuudet. Työhöni kuuluu näiden tilaisuuksien puheiden nauhoittamisen valvonta, puheiden reitittäminen käytetyn kielen mukaan kääntäjäkollegoille ja heidän puhtaaksikirjoittamiensa tekstien kokoaminen yhdeksi asiakirjaksi. Nämä dokumentit ovat valiokunnille apuna niiden arvioidessa, miten komissaariehdokas kysymysten ristitulesta selvisi. Samanlaiset ”Sanatarkat istuntoselostukset” laaditaan kaikista täysistunnoista sekä muutamista muista parlamentin tärkeimmistä kokouksista.

IMG_1113Tässä kuvassa on juuri päättynyt slovakialaisehdokas Maros Sefcovicin kuulemistilaisuus, ja ehdokas siinä jo hieman rentoutuneena vaihtaa muutaman sanan energia- ja ympäristövaliokuntien puheenjohtajien Jerzy Buzekin ja Giovanni La Vian kanssa. Jerzy Buzek on parlamentin entinen puhemies muutaman vuoden takaa. Charmantti valkotukkainen herrasmies, jolta riittää aina aikaa lausua ystävällinen sana, puristaa kättä, nyökätä sen merkiksi, että hän huomioi myös meidät taustalla hääräävät virkamiehet. Miehen oma historia on kulkenut Lech Walesan Solidaarisuus-liikkeen kautta Puolan pääministeriksi ennen uraa parlamentissa. Entisiä pääministereitä on talossa useita, jäseninä tietenkin, ja tällä kertaa myös komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin joukoissa. Mukana tietenkin Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen. Komissio sai parlamentilta hyväksynnän ja aloittaa työnsä 1. marraskuuta.

IMG_1122

Raskaan työviikon jälkeen tuo aurinkoinen viikonloppu tuli todellakin tarpeeseen. Nyt vielä huominen työpaikalla ja sitten aikainen herätys keskiviikkona aamulennolle. Matkalaukku odottaa selkoisen selällään vielä puolityhjänä. Pipo ja hanskat täytyy etsiä laatikosta ja laittaa käsimatkatavaroihin. Edellisellä matkalla sain nauttia Suomen upeasta kesästä, toivotaan tämänkin sesongin esittelevän parhaat puolensa.

2 comments on “Syksyn kauneutta ja työkiireitä

 • Aino, mahtava kuulla että äitisi on lähtenyt hyvin toipumaan!! Tervetuloa Suomeen: teen sulle tilaa täällä ja lähden Espanjaan aurinkoa etsimään vielä tällä viikoĺla! 😉

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggers like this: