Taas laihdutetaan – alkuvuoden mietteitä

Published 5.1.2015 by ainosalminen

IMG_1347

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Miten on tammikuu alkanut? Uudenvuodenlupauksia tulee tehtyä kaikenlaisia, mahdollisia ja mahdottomiakin, vai mitä? Kuntoremontti, laihdutus ja tipaton tammikuu lienevät niitä perinteisimpiä teemoja vuoden alkajaisiksi. Tässä eletäänkin naistenlehtien ja nettivalmennusten huippusesonkia. Kaikkea on taas tarjolla, jotta saadaan joululahjoihin rahansa törsänneiden kansalaisten rahapussin pohjalta viimeisimmätkin sentit kerättyä. Kesälomien jälkeen sitten taas sama meininki uusiksi. Kovin lyhyt muisti on meillä kilojemme kanssa taistelevilla! Ehkä 2015 voisi olla se vuosi, jolloin käytämme omaa järkeämme näissä elämäntaparemonteissa, sillä kokemusta eri ohjelmista on varmaankin kertynyt aikaisemmilta vuosilta ihan tarpeeksi. Jos ne eivät ole aikaisemmin toimineet, miksi ne nytkään sitä tekisivät.Jos sitä kokemusta ei ole kerääntynyt ja pallo on aivan hukassa liikunnan ja ravitsemuksen suhteen, kannattaa tutustua tarjolla oleviin ohjelmiin, mutta sittenkin pohtia asioita omista lähtökohdistaan. Pystynkö tähän? Laitanko kaiken kerralla uusiksi vai teenkö pieniä muutoksia? Itsetuntemus ja maltti on tässä valttia. Vaadinko täydellistä suoritusta ja valittelen laihdutusryhmän nettikeskusteluissa repsahtelujani vai annanko itselleni armoa?

Meaux'n komea katedraali iltapäiväauringossa

Meaux’n komea katedraali iltapäiväauringossa

Nuo nettikeskustelut ovat ihan taiteenlaji sinänsä. Käytän jonkin verran Kiloklubin kalori- ja makrolaskuria ja kurkin siinä ohessa satunnaisesti keskustelufoorumia. Vertaistuki ja vastausten saaminen asiantuntijoilta ovat tärkeitä elementtejä ja siihen tarkoitukseen nuo foorumit ja FB-sivustot ovat oivia apuja. On kuitenkin helppoa huomata, että siellä samat tyypit laihduttelevat ja repsahtelevat ja palailevat ruotuun vuodesta toiseen. Laihduttaminen ja pudottettujen kilojen pitäminen poissa on toki tunnetusti vaikeaa, mutta välillä tuntuu, että kyse ei ole jojoilusta vaan – hmmm. sanoisinko harrastuksesta tai sosiaalisten suhteiden hoitamisesta. Foorumille kirjoittaminen, onnistumisten ja ongelmien purkaminen sinne vuodesta toiseen taitaa eräillä täyttää avain muun funktion kuin vertaistuen ja avun hakemisen. Hyväksynnän hakemista ja virtuaaliystävyyksien luomista? Haluavatko nämä henkilöt edes laihtua vai onko foorumeilla hengailu vain sisällön hakemista elämään?Tällaisia mietteitä alkuvuoden projektien suhteen noin yleisesti. Itselläni menivät loppuvuoden juhlat rennosti. Joulu kahden kesken suhteellisen kevyesti. Sampanjaa ja hanhenmaksaa oli pöydässä, mutta niitä kevensivät äyriäiset. Uusi vuosi olikin sitten raskaamman sarjan herkuttelua. Pitkiä lounaita ja illallisia aperitiiveineen ja viineineen, kuten Ranskassa on tapana. Uuden vuoden juhlinnan jälkeen ns. kevennettiin. Tehtiin vihanneskeittoa mutta sen seuraksi pöytään kannettiin tietenkin kaikki juhla-aterioden jämät: hanhenmaksaa, lohta, kotitekoista jänispatéeta, juustoja ja viinejä sekä kahvia ja konvehteja. Tätä ruokavaliota noudatimme neljä päivää putkeen. Sunnuntaiaamuna kotona vaa’alle: ei grammaakaan lisää painoa!! Haloo!! Miten tämä on mahdollista??

 

IMG_1392 IMG_1394 IMG_1405

Mitäpä sitä sen enemmän ihmettelemään. Hienoa, että näin kävi. Nukuin hyvin ja tarpeeksi, kävimme pari kertaa kävelyllä. Joululomaa oli pari viikkoa, kenties stressitasotkin tavallista alempana. Siinäkö se? Unen laadun ja määrän vaikutus hyvinvointiin yleisellä tasolla ja laihduttamiseen erityisesti on kai jo kaikkien tiedossa. Riittääkö painonhallintaan vain yöunien pidentäminen ja parantaminen? Olisko tässä se meikäläisen ”uudenvuoden lupaus” ja vuoden 2015 projekti?

Nyt pitäisi siis luvata laittaa itsensä ajoissa nukkumaan. Ei tule olemaan helppoa – eilenkin venytin iltaa aivan liian pitkälle. Syy oli kuitenkin hyvä ja sen nimi oli Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä -kirja. Unen lisäksi pientä viilausta on tulossa myös ruokavalioon. Dukanin dieetti liudentuu Välimerelliseen suuntaan. Näistä enemmän lähiaikoina!

Ykös, ulos ja lenkille!

Ylös, ulos ja lenkille!

 

 

3 comments on “Taas laihdutetaan – alkuvuoden mietteitä

 • Kivasti kirjoitit! Samanlaiset joulun aikojen syömingit..maan nimi vain vaihtuu Italiaksi.;)
  Olen nyt lääkärin mulle tekemällä Välimeren dieetillä ja koitan vaihtaa ruokaviinin ruokaveteen..jeps!:)
  Ja nautinnollista lenkkeilyä koiran kanssa, ei stressiä askeleista eikä kulutetuista kaloreista..:)
  Iloista viikkoa!:)

 • Kiitos Leila! Osittain lääkärin kehotuksesta minäkin muokkaan ruokavaliotani. Jatkan intensiivisiä treenejä valmentajani kanssa kahdesti viikossa, mutta juuri siihen lisäksi on tarpeen ottaa rauhallisia lenkkejä ulkoilmassa. Mikäs sen miellyttävämpää! Kelit eivät täällä Luxemburgissa aina ole kovin suosiollisia, mutta asianmukaisilla varusteilla pärjää. Kivaa viikkoa sinullekin 🙂

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggers like this: