Perjantain huumaa

Published 10.4.2015 by ainosalminen
Upeassa kukassa oleva magnolia Luxemburgin keskustassa.

Upeassa kukassa oleva magnolia Luxemburgin keskustassa.

Juuri vietetyt pitkät pääsiäispyhät olivat kyllä niiiiiiin tervetullut breikki, että päätin ottaa tämän perjantain vapaaksi ja nauttia vielä toisesta pidennetystä viikonlopusta. Hiihtolomastakin on jo sen verran aikaa, että nyt on sopiva väli vähän rauhoittaa työtahtia. Ensi viikolla olen töissä vain kolme päivää, sitten kutsuu viikon lomanen Suomessa. Pidempään ei ehdi olla poissa, istunnot seuraavat toisiaan tiiviiseen tahtiin ja paikalla on oltava. Toukokuussakin on luvassa pitkiä viikonloppuja. Ensin on vappu, joka osuu perjantaille. Sitten vapaata on helatorstai ja sitä seuraava perjantai, joka on meillä töissä ”pont” eli silta. Tuo ”pont” tarkoittaa torstaille tai tiistaille osuvan pyhän kylkeen myönnettävää vapaapäivää, jolla kyseinen pyhä ”liitetään” viikonloppuun. Loppukuusta on sitten vielä vapaa maanantai helluntain ansiosta. Toukokuu onkin ihan lempikuukausiani, kevät on täällä Luxemburgissa silloin parhaimmillaan, usein tuntuu jo aivan kesäiseltä. Ylimääräisten vapaapäivien ansiosta ilmoista ehtii myös nauttia. Tämä viikko on ollut hyvä liikuntaviikko. Kahdet tiukat treenit ja yksi iltalenkki metsässä. Lisää lenkkeilyä ja pyöräilyä on toivottavasti tulossa viikonloppuna. Lauantaiksi on luvattu sateista, mutta sunnuntaina pitäisi taas auringon paistaa. Salitreenien osalta tiedossa on loman ja istuntoreissun vuoksi tauko toukokuun viidenteen asti. No, lomalla ainkin tulee taas pisteltyä tossua toisen eteen. Loimaallahan kaikki asiat ja kauppareissut hoidetaan jalkaisin, muiden kulkuneuvojen puuttuessa. Toki siellä välimatkatkin ovat niin lyhyitä, että auton käyttö olisi suoranainen ympäristörikos (tästä saa varmaan jotain Ekopaasto-pisteitä!!).

Ekologinen kansalainen lähtee äänestämään junalla!

Tämä perjantai tulee ihan hyötykäyttöön, tarkoituksena ei ole vetää lonkkaa. Kirjoittelen blogia, kuvat eivät juttuun ole vielä ihan kasassa, joten teksti lähteköön eetteriin vasta illemmalla. Viikonlopun ruokaostokset olisi hyvä hoitaa kerralla pois, laittaa pyykkikone pyörimään ja muuta pientä kotihommelia. Sitten siivoojan saapuessa on hyvä poistua jaloista. Parvekkeen laittaminen kesäkuntoon on viikonlopun suunnitelmissa. Lähinnä ajattelin hioa ja öljytä terassin pöydän ja kenties hankkia sinne muutaman kasvin. Tarjoitus on siis piipahtaa alan liikkeessä hakemassa tarvikkeita. Perjantain vakiojuttu eli luomukorikin on taas odottamassa. Sisältönä mm. Batavia-salaattia, porkkanoita, kyssäkaalia ja munakoisoja. Mmmmm……

Viimeistä kertaa tässä osoitteessa.

Sitten päivän ykkösohjelmanumero eli äänestys. Suomen suurlähetystö on täällä vaalihuoneistona nyt viimeistä kertaa. Lähetystö suljetaan kesän kynnyksellä säästösyistä. Tämä on kyllä todella harmi. Toivotaan, että tulevaisuudessakin Luxemburgin suomalaisilla on paikan päällä äänestysmahdollisuus tavalla tai toisella, eikä tarvitse lähteä Brysseliin asti. Äänestyksen jälkeen tietenkin sitten perinteisesti vaalikaffelle. Ehdokas on tiedossa, nuori pätevä nainen, joka sanoo suoraan mielipiteensä asioista ja seisoo niiden takana. Hienoa, että tällainen ehdokas löytyi. Valitettavan monesti joutuu kuuntelemaan poliitikkojen suusta ympäripyöreitä lausumia, joilla yritetään miellyttää kaikkia eikä sitten tulla sanoneeksi juuta eikä jaata. Pokkuroidaan ja suhmuroidaan, pelätään Venäjää, käännetään takkia eikä oikein osata päättää, millä pallilla olisi mukavinta istua, Eduskunnassa vai Euroopan parlamentissa. Asetutaan varmuuden vuoksi ehdolle kaikkiin vaaleihin ja katsotaan, mitä oma puolue missäkin tarjoaa. Opportunismia. Vaalien aikaan tulee itselleni aina väistämättä mieleen se fakta, että meillä suomalaisilla naisilla on ollut äänioikeus jo vuodesta 1907 lähtien. Toisina maailmassa Uuden Seelannin jälkeen ja ensimmäisinä Euroopassa. Tätä oikeutta ei kaikilla naisilla maailmassa ole, muista oikeuksista puhumattakaan. Mielestäni jo tässä on tarpeeksi syytä mennä äänestämään, vaikka politiikka ei kovin kiinnoistaisikaan. Jos tuota oikeutta meillä ei olisi, sitä oltaisiin varmasti isoon ääneen vaatimassa!

Mutta nyt meikkiä naamaan ja menoksi! Tästä tulee hyvä päivä!

Vaalikahvit :-)

Vaalikahvit 🙂

2 comments on “Perjantain huumaa

 • Hyvää viikonloppua! Mullakin tänään äänestäminen edessä, äänestyspaikka jossain lähiön keskellä omakotitalossa…

  • Se meitäkin varmaan tulevaisuudessa odottaa 🙂 Lupailivat kyllä lähetystössä, että jatkossakin saadaan äänestää Luxemburgissa. Hyvää loman jatkoa sulle!

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: