Kuorintasukilla kohti kesää

Published 15.5.2015 by ainosalminen
Mitähän väriä seuraavaksi?

Mitähän väriä seuraavaksi?

En ole erityisesti naistenlehti-ihmisiä, mutta ollaan jo useamman vuoden ajan tehty muutaman kollegan kanssa kimppatilaus Annasta ja Eevasta, joten pysytään hieman kärryillä kotimaan tapahtumista noin niinkun viihteen ja julkkistenkin suhteen. Minä kun en edes katsele netistä tai satelliitin kautta suomalaisia tv-ohjelmiakaan, niin olen auttamattomasti pihalla päivän puheenaiheista. Usein somessa ja lehdistössä vilisee kommentteja asioista ja ilmiöistä joista en ole kuullutkaan. No, google auttaa ja kertoo, mistä on kyse. Lähes aina huomaan, etten ole ole jäänyt mistään kovin tärkeästä paitsi, mutta kuten sanottua, tiedän ainakin mistä on kyse.

Naistenlehdissä mukavaa on julkkispäivitysten lisäksi mainokset. Eilen illalla jäin suu hymyssä virnistelemään kuorintasukille. Kuorintasukat! Kyllä, Salveqvickin kehittämät entiedämitämateriialiaolevat sukat jalkaan, vettä päälle ja sitten vaan odotellaan 90 minuuttia. Ituja sukat eivät ala puskea, eivätkä pääsiäisruohoa (sesonkikin on jo ohi!), mutta jalkojen pitäisi jonkin ihmegeelin ansiosta silottua vauvan pepun kaltaisiksi. Sitten vain lakkaa varpaankynsiin, sandaalit jalkaan ja kesähulinoihin!

Tätä tuotetta ilman minä voin kyllä elää. Varmasti se on ihan tarpeeseen kehitetty, slllä onhan känsiä, kovettumia ja repaleisia kantapäitä tuskallista viilata ja hioa, mutta onneksi jalkani ovat säästäneet minut moisilta vaivoilta. Pieni raspaus silloin tällöin, paksusti rasvaa ja puuvillasukat jalkaan yöksi. Siinäpä meikäläisen pedikyyri. Voimakkaan värisen kesälakan laittaminen sen sijaan joskus jurppii, koskaan ei ole tarpeeksi aikaa antaa lakan kuivua. Yötä vasten ei voi, kun tulee peiton kuva peukalovarpaan kynteen. Viikonloppuna ei voi, kun on usein tennarit jalassa tai muuten menossa. Kovetuslakat ja -suihkeet auttavat, mutta eivät nekään ihmeitä tee. Ehkä parasta olisi salaa tehdä lakkaus heti aamusta toimistolla, kun kuitenkin tulee istuttua lähes koko päivä ja kengätkin voi valita avokärkisinä. Hmmm. tuossahan olisi ideaa. Tällä kertaa olen perinteisesti aloittanut sesongin himmeällä ja vaalealla sävyllä, jossa kaikki törmäysjäljet eivät näy.

Näillä mennään toistaiseksi.

Näillä mennään toistaiseksi.

Kun nyt aiheeseen päästiin, niin voisinko toivoa joltain firmalta, että kohdentaisivat tuotekehittelynsä itseruskettavaan kokovartalosukkaan tai edes sukkahousuihin. Sellaiseen kun illalla sujahtaisi, niin jo olisi aamulla terve päivetys iholla. Kasvojen itserusketus on helppo juttu. Ongelmat alkavat kaulasta alaspäin ja mitä alemmas mennään, sitä pahemmaksi ne tulevat. Jos nimittäin mitään inhoan enemmän kuin kalpeita kinttujani kesällä, niin se on itseruskettavien tuotteiden kanssa räpeltäminen. Pakko siis saada sääriin hieman väriä. Kun kärsivällisyys ei edelleenkään ole luonteenpiirteistäni vahvin, levitän itseruskettavaa kokolailla suurpiirteisesti, ja jälki on sen mukaista. Oranssinkeiltaisia läiskiä ja viiruja pitkin ja poikin. Hyvänä päivänä muistan ja jaksan aloittaa kuorinnalla ja kosteutuksella ja vasta sitten huolella levitän itseruskettavaa siihen päälle. Eikä silloinkaan lopputuloksessa ole kehumista. Tai sanotaan, ettei se ole täydellinen. Nilkat, polvet ja varpaiden välit jotenkin ”imevät” itseensä enemmän voidetta ja aamulla hameen helman alta pilkottaa kaikista varotoimista huolimatta pointillisen koulukunnan mestariteos.

Solariumin en enää anna ihoani rypistää, luonto tekee tehtävänsä siltä osin kiitettävästi ja liiankin nopeasti. Suihkurusketusta olen joskus miettinyt, mutta päätyisinkö siinäkin tapauksessa pilkulliseksi värin hälvetessä?

PS. Katsoin äsken kuorintasukkien esittelyvideon – kannattaa varautua kesään tuloon todellakin ajoissa, sillä sukkien (olisivat vaan sanoneet suoraan ”muovipussi”) tehoaineiden vaikutuksesta kovettumat alkavat irrota 3 – 5 päivän kuluttua (pitääkö käsilaukussa kantaa rikkaimuria varmuuden vuoksi?) ja lopullinen tulos on nähtävissä kahden viikon kuluttua käsittelystä. Selvästikin kärsivällisyyttä vaativa laji!

Huokaus, on taas se aika vuodesta....

Huokaus, on taas se aika vuodesta….

2 comments on “Kuorintasukilla kohti kesää

 • Tänään ihmettelin kaupan kassajonossa noita kuorintasukkapaketteja, jotka roikkuivat siinä karkkihyllyn vieressä. Tsiisus – kaikkea sitä keksitäänkin! Olisi kiva kuulla, onko joku ihan oikeasti saanut tuloksia aikaiseksi tuolla. Pitääkin kysyä asiaa omassa blogissani vaikkapa ensi sunnuntaikoosteessa.

  • Minuakin nauratti ja ihmetytti nähtyäni mainoksen lehdessä. Minulle vinkattiin, että Lähiömutsi on blogissaan kokeillut niitä, ja kuvat jalkojen ihon irtoamisesta ovat aika hurjia!! Käy katsomassa!

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: