Blogi täyttää vuoden :-)

Published 29.5.2015 by ainosalminen

”Viisi kymppiä lasissa” -blogini täyttää tänään vuoden!

IMG_1898

Tasan vuosi sitten avasin blogini loppujen lopuksi aika lyhyen mutta intensiivisen pohdinnan päätteeksi. Olin lukenut toisten blogeja jo jonkin aikaa ja haaveillut kirjoittamisesta. Syystä tai toisesta en ensin lainkaan ajatellut näiden kahden asian yhdistämistä omalla kohdallani. Sitten kävin itseni kanssa sisäisen keskustelun, pallottelin argumentteja puolesta ja vastaan, peilasin päätöstä tunteisiin ja järkeen ja lopulta heittäydyin blogimaailman vietäväksi!

Blogeja olin lukenut etenkin kuntoremontteihin ja painonpudotukseen liittyen, eli niitä nk.fitness-blogeja. Myös ruokablogit kiinnostivat kovasti. Pikkuhiljaa laajensin kirjallisuusblogeihin ja lifestyle-osastolle. Havahduin ihan kunnolla itselleni Facebookin peruskäytön tasolle jääneeseen uuteen ”mediaan”, eli someen ja sen kaikkiin eri kanaviin. Googlettelin, mitä nuo Pinterestit ja Instagramit ovat – olen yrittänyt pysyä kärryillä, vaikka en some-sukupolveen olekaan syntynyt. Kävin kurkkimassa myös ranskan- ja englanninkielisiä sivuja, mutta aika ei riitä kaikkeen, joten olen niistä luopunut lähes täysin. Luen kolmella kielellä niin päivän lehdet kuin viihdekirjallisuudenkin, mutta lähes kaikki lukemani blogit ovat Made in Finland. Selvä lisätilaus suomenkieliselle lukemiselle oli olemassa! Näin ollen oli luonnollista valita omankin blogin kirjoittamiseen se kaikkein sujuvin eli oma äidinkieli.

Mietin, minkälaisen yhteenvedon kuluneesta vuodesta voisi tehdä. Mikä on onnistunut, mikä kaipaisi parantamista tai tekemistä toisin? Blogi elää ja muuttuu aikaa myöden, kuten muutkin asiat elämässä. Minkään erikoisalan blogia tästä ei tule, eikä päivän asuja tulla jatkossakaan varmaan esittelemään. Ehkä tätä voisi tituleerata päiväkirjanomaiseksi blogiksi, jos sitä on johonkin boxiin pakko yrittää sovittaa. Henkilökohtaisia juttuja, omia kokemuksia, ihastuksen ja vihastuksen aiheita, ruokaa, kulttuuria, liikuntaa ja kertomuksia Luxemburgista. Suurinpiirtein samoilla linjoilla aion jatkaa: tarjoilen sillisalaattia mutta toivottavasti hyvillä mausteilla 🙂

JP näyttää saanen inspiraation. Sitä blogin kirjoittajakin usein etsii.

JP näyttää saaneen inspiraation. Sitä blogin kirjoittajakin usein etsii.

Olenko päässyt tavoitteisiini? Vaikea sanoa, sillä blogin perustaminen tapahtui niin rivakasti, etten nimen ja esittelytekstien lisäksi oikein tullut ajatelleeksi asioita yhtään pidemmälle. Tietenkin mieleni sopukoissa haaveilin runsaasta lukijakunnasta ja toisaalta pelkäsin negatiiviista kommentointia, jota olin monissa blogeissa valitettavasti havainnut. No, siltä osin tavoitteet ovat menneet 50/50. Lukijoita saisi olla enemmänkin, mutta ikäviä kommentteja en ole saanut – tämä tietenkin johtuu suoraan ensin mainitusta seikasta, eli pienestä levikistä. Julkaistuja tekstejä on vuodessa syntynyt 56. Ihan hyvä tahti mielestäni, noin kerran viikossa keskimäärin olen saanut jutun kirjoitettua. Aina voi tietenkin parantaa tahtia, mutta mieluummin laatua kuin määrää 😊

Siispä esitän syntymäpäivänä lahjatoiveen teille lukijoille: osallistukaa, kommentoikaa, kertokaa blogista eteenpäin, tykätkää Facebookissa, jakakaa juttuja eteenpäin.

Tämä toive mielessäni puhallan sammuksiin virtuaalisen kynttilän kuvitellun kakun päältä.

2 comments on “Blogi täyttää vuoden :-)

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: