Reboot – mehujen ihmeitätekevät vaikutukset

Published 9.6.2015 by ainosalminen

Boschin mehulinko MES3500

Anin innoittamana tulin hankkineeksi itselleni mehulingon. Edellinen, kieltämättä hieman vaatimattomampi variantti, lähti kierrätyskeskukseen etsimään uutta aktiviisempaa omistajaa jo muutama vuosi sitten. Ensimmäistä kertaa en siis ole pappia kyydissä. Hetki oli oivallinen, jo vuodenaikakin suosii erityisesti mehustelua, kasvisten ja hedelmien sesonki tästä vain paranee ja kuumilla kesäkeleillä on taatusti helpompi keventää ruokavaliotaan kuin talven pakkasilla.

Katsoin Netflixiltä (joka saapui kotiin aivan sattumalta samaan aikaan mehulingon kanssa, tosin täysin toisistaan tietämättä ja miehen aloitteesta) australialaisen Joe Crossin kokemuksistaan tekemän dokumentin Fat, sick and nearly dead molemmat osat. Kundi lähti tien päälle Amerikkaan, pakkasi mehulingon auton peräkonttiin ja vetäisi 60 päivän mehupaaston. Tuloksena oli hoikempi ja terveempi Joe. Matkan varrella hän jutusteli ylipainoisten amerikkalaisten kanssa lihavuudesta ja ruokavalioista, fast food -kultuurin ihmemaassa jos missä tarvetta vihannesten ja hedelmien lisäämiselle on. Yhden ylipainoisen rekkakuskin Joe otti siipiensä suojaan, kun tämä päätti viimeisenä oljenkortena terveytensä kohentamiseksi ryhtyä seuraamaan Joen esimerkkiä.  Ihan mielenkiintoinen dokumentti, kannattaa katsoa vaikka ei noin radikaalia ja pitkää paastoa lähtisikään toteuttamaan.

Näistä valmistuu litra maukasta ja vihreää supermehua!

Monet muotidieetit ja terveellisetkin ruokavaliot kokeilleena mieleeni jäi Reboot-menetelmästä voimakkaimmin ajatus ravinteiden, vitamiinien ja hivenaineiden lisäämisestä ruokavalioon ja sitä kautta saavutettavista terveyshyödyistä. Tiedetään, että nykyihminen syö enemmän kuin koskaan ennen, mutta saa ruoastaan huomattavasti entistä niukemmin ravinteita. Tilanteen parantamiseksi ei vegetarismi tai luomun suosiminenkaan auta. Määriä on lisättävä huomattavasti. Koska vihannesten kypsentäminen armeijan soppatykillä ei ole kaikkien ulottuvilla ja niiden puputtaminen raakana tarkoittaisi päivätyöstä luopumista, on parasta ottaa käyttöön mehulinko tai -puristin.

Olen lukenut ahkerasti Joe Crossin Reboot-nettisivuja ja, utelias kun olen, tutustunut myös FSND-dokumentissa esiintyneen tohtori Fuhrmanin Nutritarian Diet -sivuihin. Vanhaan tuttuun tyyliini olisin voinut täysin hurahtaa näihin oppeihin ja sitten moittia itseäni itsekurin tms. puutteesta, kun homma ei sujunutkaan ”täydellisesti”. No, näin radikaalin systeemin toteuttaminen kertaheitolla yhdistettynä työmatkoihin ja pariin kovaan viikkotreeniin oli jo lähtökohtaisesti mahdotonta. Lähdin siis kerrankin liikkeelle rauhallisesti ja ajatuksella.

Teen aamulla litran mehua periaatteella 80% vihanneksia (paljon tummaa vihreää!!) ja 20% hedelmiä. Tuloksena saan aamupalalle ja aamupäivälle todella hyvän makuisia mehuja, joita ei tarvitse hampaat irvessä ”väkisin” juoda. Päivastoin –  olen aivan ihastunut limen ja fenkolin vienoon makuun yhdistettynä porkkanaan, selleriin ja pinaattiin. Hedelmistä on käytössä omenat, punaiset ja vihreät, päärynät ja greipit. Yksi ehdoton ainesosa on inkivääri, rrrrakastan sitä 🙂

Muilla aterioillakin olen pyrkinyt lisäämään kasvisten määrää ja nauttimaan lihaa ja kalaa vain kerran päivässä, silloinkin kohtuudella. Kunhan työviikko täällä Strasbourgissa on ohi, pääsen kotikeittiössä treenaamaan ruokaisien salaattien tekoa ilman eläinproteiinilisää. Aseina ovat pähkinät, siemenet ja palkokasvit.

Noin viikon kokemuksella voin sanoa, että vireystasot ovat selvästi nousseet. Aamun torkku onkin nyt aamun virkku, blogiemäntä sujahtaa kesätäkkinsä alta tohveleihinsa jo ennen herätyskellon soittoa! Tämäkin päivä piti nähdä 🙂 Makeanhimo on kuin ihmeen kautta luontaisesti vähentynyt. Vaikea tätä on selittää, mutta ruokahimot suuntautuvat vihanneslaatikolle.

Kroppa huutaa yhä lisää vihreää ja sitä se tulee saamaan!

Auton mukitelinekin on nykyään käytössä.

2 comments on “Reboot – mehujen ihmeitätekevät vaikutukset

 • Jee loistavaa! Näihin herkkuihin jää kyllä hyvin koukkuun, ja kroppa tosiaan janoaa lisää päivittäin! Tänään tein enkat, ja mehustin 2 litraa mukaan pienessä kylmälaukussa yöreissulle anoppilaan. Ettei ilman joudu olemaan 🙂

  • Tulee himo näihin mehuihin, se on vissi! Multa jäi jopa puoli pulloa skumppaa jääkaappiin väljähtymään, kun viherjuomat veivät mukanaan 😂😂

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggers like this: