Blogiremontti

Published 26.8.2015 by ainosalminen

Näkymä Lemmensillalta Loimijoelle

Viisi kymppiä lasissa -blogi on ollut mukana Ulkosuomalaisten blogit -sivulla Facebookissa nyt kohta vuoden ja omat FB-sivut sillä on ollut muutaman kuukauden. Tuon ulkosuomalaissivuston ansiosta olen löytänyt rutkasti uutta kivaa lukemista, sillä sinne on tasaiseen tahtiin liittynyt yhä uusia jäseniä, meitä on siellä jo yli 600! Ei siis ihme, että parhaimmillaan päivityksiä ilmestyy sivuille useampiakin tunnissa. Vaikka kaikki jäsenet eivät itse bloggaa, jää tuossa ruuhkassa helposti moni kiva kirjoitus huomaamatta ja kiinnostavat uudet kirjoittajat toinen toistensa jalkoihin. Totesin, että jotain on tehtävä sekä ulkosuomalaisten että muidenkin mielenkiintoisten blogien suhteen. Vähän järjestystä hommaan, niin tulee tolkkua blogien seuraamiseen.

Päätin siiis uhrata osan lomapäivääni siihen, että kävin läpi nuo FB-sivut ja noukin sieltä itseäni eniten kiinnostavat blogit seurattavaksi muita kanavia kautta. Osalla blogeista on omat FB-sivunsa, toisia voi klikata seuraamaan Bloglovin’in tai WordPressin lukijan kautta. Oman blogini tavoin moni on tavoitettavissa kaikilla näillä tavoilla. Itse olen kirjautunut myös Blogilistan manttelinperijän Blogipolun sivuille. En kylläkään ole onnistunut siirtämään sivulleni Blogipolun painiketta, en tainnut oikein ymmärtää miten se tehdään 😦

Konstit on monet, sanoi akka, kun kissalla pöytää pyyhki eli jokainen varmasti löytää itselle parhaiten sopivan tavan seurata suosikkiblogejaan. Minä päädyin pohdinnan ja pienen eessun-taassun vekslaamisen jälkeen keskittää blogien seuraamisen Blogloviniin. Blogeja, joita en sieltä löytänyt, seuraan Facebookissa tai WordPressin kautta, jolloin saan sähköpostitse ilmoitukset uusista kirjoituksista. Täytyy katsoa, miten tämä järjestely toimii. Päällekäisyyksiä ei voi kokonaan välttää ja joskus se on eduksikin. Onhan esimerkiksi bloggareita, jotka varsinaisten postauksien lisäksi pikapäivittävät FB-sivujaan muulla materiaalilla. Myös kommentointi saattaa joissain tapauksissa olla naamakirjan puolella vilkkaampaa. Varmaankin tulen osittain käyttämään Bloglovinia ja FB:a rinnakkain, tilanteen mukaan 🙂

Facebookissakin tuli tekniikka vastaan, sillä yritin siirtää blogisivujen tykkäämisen henkilökohtaisesta profiilistani blogisivustolleni, mutta se ei onnistunut laisinkaan. Onkohan tässäkin kysymys siitä 30 tykkäämisen kynnyksestä vai ihan jostain muusta? Täytyy yrittää selvittää asiaa.

Loimaalaista lenkkeilymaastoa

Olen näin yrittänyt löytää kullekin kivalle kirjoittajalle sen kanavan, jonka kautta minun on häntä helpointa seurata. Päätin lopulta myös jättää omalle blogisivulleni listan blogeista, joita luen säännöllisesti. Lista ei tosin ole kattava, vaan sinne valikoitui linkkejä hieman fiiliksen perusteella. Toivon, että näistä linkeistä on sinulle hyötyä. Itse olen usein löytänyt kivaa lukemista ja kivoja tyyppejä juuri toisten bloggarien listauksista.

Koska kaikkeen ei taivu ja aikaa on rajallisesti, olen myös priorisoinut ja miettinyt entistäkin tarkemmin, mitä haluan lukemiltani blogeilta. Vuosi takaperin vielä etsin ensisijaisesti kuntoilu-, ruoka- ja elämäntaparemonttiblogeja. Nyt ehkä kiinnostaa enemmänkin voimakkaasti elämänmakuiset ja oman äänen ja tyylin löytäneet blogit. Jo taannoisessa analyysissäni blogeista, joita tykkään seurata, nostin esille mielenkiintoisen sisällön ja hyvän suomen kielen yhdistelmän. Näitähän onneksi löytyy upeasti sekä ulkosuomalaisista että suomensuomalaisista kirjoittajista!

Siis mieluummin laatua kuin määrää. Kai se on uskottava, että meistä eräillä on niin mielenkiintoinen elämä ja mielipiteitä joka lähtöön, että kirjoituksen aiheita riittää joka päivälle. Mitenkä minusta kuitenkin tuntuu, että usein nuo kirjoitukset jäävät pintaraapaisuiksi, palstantäytteiksi ja kilpavarusteluksi. Ei kiinnosta päivän asut eivätkä ne kymmenen kuvaa viimeisimmän muodin mukaan asetellusta aamupalakulhosta. Banaani edestä, banaani takaa, päivä toisensa jälkeen – huokaus…..

Onko kukaan muu törmännyt tähän kivojen blogien paljouteen? Miten te olette ratkaisseet asian ja mitä kautta seuraatte blogeja mieluiten?

Torikahvi, paras kahvi 🙂

4 comments on “Blogiremontti

 • Bloglovin’in kautta tai sitten suoraan meilinä. Olen lähtenyt rakentamaan omaa listaani tsekkaamalla niitä, mitä seuraamani bloggaajat seuraavat ja paljon on löytynytkin. Joskus olen etsinyt muuta kautta, mutta hömppää hömpän päälle. Jos tykkäät jonkun blogista ja tsekkaat hänen seuraamansa blogit, niin todennäköisesti itsekin pidät. Ja jos ei sitten pidemmän päälle sovita yhteen, niin lopetan. Aika on rajallista ja arvokasta. Älä sinä lopeta!

 • Olet tehnyt samalla tavalla kuin minä! Toisten bloggaajien vinkit ovat kyllä kullanarvoisia. Viimeksi löysin Kalabalikki-Hannan kirjoituksen ansiosta 1001Kabul-blogiin.

 • Hei Aino! Itse olen bloggaajana erittäin tuore ja törmäsin blogiisi sattumalta, kun sain itse blogihaasteen ja osana sitä haastetta piti tutustua uusiin blogeihin. Niin ja lähettää haastetta myös haluamilleen bloggaajille. Pidän blogistasi ja myös eräänlaisesta ehdottomuudestasi. Koko blogimaailma on itselleni vielä kovin vieras, mutta opin tietenkin koko ajan ja toivottavasti kehityn myös bloggaajana. Toivottavasti et häiriinny haasteestani, tässä se kuitenkin nyt on: http://thaimaanrannanmaalarit.blogspot.com/2015/08/blogihaaste.html
  Lukisin mielelläni vastauksiasi. Ystävällisesti,Heidi

  • Kiitos kommentistasi ja haasteesta Heidi! Hieman runsaan vuoden kokemuksella olen itsekin melko uusi täällä blogien maailmassa. Kuten toteat, muita blogeja lukemalla viisastuu ja oppii. Kiva kun olet löytänyt blogiini, toivottavasti viihdyt lukijana jatkossakin. Vastaan toki mielelläni kysymyksiisi heti kun ehdin 😃😃

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: