Blogihaaste

Published 3.10.2015 by ainosalminen


Thaimaanrannanmaalarien Heidi heitti blogihaasteella, sorry, vastaus tulee todella myöhässä !!

Olen suhteellisen uusi kirjoittaja, blogini täytti vuoden toukokuun lopulla. Tämän haasteen tarkoituksena on esitellä pienen, alle 200-päisen lukijakunnan omaavia blogeja. Samantyyppisiä haasteita näkyy oleva käynnissä useampiakin, kuten Liebster ja Starlight. Siispä kiitos Heidi, yritän parhaani mukaan tässä vastata kysymyksiisi.

Tässä Heidin kysymykset: 

1.   Kuinka vaikeata oli keksiä blogillesi nimi?
Blogin perustaminen oli lopultakin aika nopea prosessi. Nimikin siinä kiireessä löytyi suhteellisen helposti. Olin itse etsinyt ikäisteni naisten kirjoituksia, eivätkä hakuni tuottaneet tulosta. Ajattelin sitten, että aloitan itse, ja blogin nimestä piti käydä esille bloggaajan ikähaarukka.
2.   Mikä sai sinut aloittamaan blogisi?
Olin löytänyt blogimaailman kenties runsas vuosi ennen oman blogini perustamista (toukokuussa 2014). Olen monipuolisesti lukeva ihminen, ja netin lyhyet teksti sopivat hyvin sellaisiin hetkiin, jolloin kirjaan ei oikein ehdi syventyä. Oma kirjoittamisen paloni oli syttynyt jo aikaisemmin, joten kaltaiselleni kärsimättömälle ihmiselle lyhyempien tekstien laatiminen tuntui hyvältä idealta.
3.   Minkä kirjan luit viimeksi?
Viimeisin luettu kirja on Kari Hotakaisen Jumalan Sana. Tykkäsin siitä kovasti, kuten Hotakaisen tuotannosta yleensäkin. Sen jälkeen olen aloittanut kolme kirjaa: Knausgård: Taisteluni ensimmäinen kirja; Emmanuel Carrère: D’autres vies que la mienne; Sabine Deitmer: Scharfe Stiche.

Knausgårdia luen työmatkoilla hotellissa, kun olen yksin omine suomenkielisine ajatuksineni. Carrèrea luen kotona, kun mies ja telkkari suoltavat korviini ranskan kieltä. Deitmerin kirjan kuvittelin lukevani neljän päivän lomareissulla Berliinissä, mutta haaveeksi jäi.
4.   Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Olen onnellinen kun ehdin pysähtyä ja muistaa, miten onnekas olen ja miten paljon olen elämältä saanut. Pienemmät ja isommat asiat, aineelliset ja aineettomat sellaiset, saavat päivittäin aikaan lämpimän tunteen tuonne jonnekin rintalastan alle. Onnittelen itseäni siitä, että tunnistan nuo asiat, osaan ottaa ne vastaan, jakaa niitä ja kiittää niistä toisia ihmisiä, sattumaa tai ihan itseäni. Oma onnellisuuteni on ennenkaikkea itsestäni kiinni.
5.   Mikä saa sinut vihaiseksi?
Ihan ykkösenä tällä listalla on ihmisten ilkeys, välinpitämättömyys ja kylmyys. Tekee mieli alkaa kiljumaan ja hakkaamaan näiden henkilöiden päätä seinään ja komentaa heidät kaikki psykiatrin sohvalle kohtaamaan omat ongelmansa. Ihan päivittäin tietenkin kiukuttaa ja harmittaa monikin pikkuasia, mutta ne ovat todellakin usein vain mitättömiä yksityiskohtia, joista pääsee nopeasti yli kun asioita vähän pistää tärkeysjärjestykseen tai tuulettaa ajatuksiaan työkaverin kanssa.
6.   Pelkäätkö jotain- jos, niin mitä?
En osaa niinkään pelätä erityisesti mitään omalta kohdaltani, mutta pelkään, että itselleni tärkeimmille ihmisille sattuu onnettomuuksia, sairauksia ja muita kohtalon kouran iskuja. Toivoisin heille vain kaikkea hyvää, harmit ja murheet ottaisin itselleni (Freudilla olisi tähän varmaan paljon sanottavaa!!).
7.   Tilanne jossa olet voittanut pelkosi?
Pelkoja on pieniä ja isoja, mitään fobioita minulla ei taida olla. Viime vuosina olen uskaltanut vaihtaa nousujohteisen urani väärällä alalla tasaiseen menoon sopivammalla polulla. Uskalsin heittäytyä lomalla kokeilemaan trapetsia. Uskalsin kymmenen sinkkuvuoden jälkeen heittäytyä uuteen suhteeseen. Ihan tällaisia tavallisia juttuja 🙂
8.   Lempipuuhasi vapaa-aikana?
Lukeminen ja ruoanlaitto. Luen romaaneja, blogeja, uutisia, terveys- ja hyvinvointisivustoja ja vaikka mitä. Tykkään liikkua ja käydä elokuvissa ja teatterissa. Viikonloppureissut ovat ihania, mutta valitettavan harvinaisia. Ystäviä tapaan mutkattomasti juuri liikunnan ja elokuvailtojen parissa. Kaikkea muutakin olisi kiva tehdä, mutta hyvä kun aika riittää edes näihin mainittuihin!
9.   Paras neuvo, jonka olet joskus saanut?
Ehkä kyse ei ole ihan neuvosta, mutta isäni sanat ”Meidän Aino pärjää aina” ovat usein mielessä apuna tiukoissa tilanteissa.
10. Missä maassa asuisit mieluiten?
Home is where the heart is. Tällä hetkellä elämä maistuu Luxemburgissa, on työ, kaverit ja perhe. Olen tottunut Luxemburgiin näiden 20 vuoden aikana. Luxemburgissa on turvallista ja miellyttävää elää, vaikka toisinaan kadehdin isommissa kaupungeissa asuville tarjolla olevia laajempia harrastusmahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa. Ehkä vielä joskus asun Ranskassa, ehkä Suomessa. Elämä voi kuljettaa mihin vain. Ovet ja ikkunat ovat auki.
11. Rohkein teko elämässäsi?
Olen tehnyt elämässäni hyppyjä, muutenkin kuin trapetsilla 🙂 Elämä on sellaista, kaipa siihen jotain rohkeuttakin on tarvittu, mutta sitä me varmaan tarvitsemme kaikki – ihan päivittäin. Ehkä se rohkein veto on vielä edessä, ellei se sitten ollut oman itsensä kohtaaminen psykoanalyysissä.


Huh-huh, tulipa tekstiä, vaikka yritin hillitä tyypillistä monisanaisuuttani. Kysymyksiin on nyt vastattu ja olisi aika heittää haaste eteenpäin. Vaan mitäs, kun kaikkialla törmään kirjoittajiin, jotka on jo aiemmin haastettu? Jätän jatkohaasteen siis väliin, vaikka teitä ihania ”pienbloggareita” on siellä eetterissä varmasti pilvin pimein. Vinkatkaa te lukijat uusista löydöistä ja omista blogeistanne!!

3 comments on “Blogihaaste

 • Hienot vastaukset Aino ja kiitos että osallistuit! Mielestäni se, että uskaltaa vaihtaa nousujohteisen uran johonkin vähemmän nousujohteiseen, mutta itselleen paremmin sopivaksi, on rohkeaa kuin mikä! Ovet ja ikkunat auki täällä Thaimaassakin ollaan koko ajan ja mieli avoimena. Ja muuten, oikein loistava nimi sun blogilla 🙂

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: