Ruokaideoita arkeen

Published 22.10.2015 by ainosalminen
Turskaa pinaattipedillä

Turskaa pinaattipedillä

Mitä syötäisiin huomenna? Vatsat täynnä ja tiskit koneeseen ladottuina on taas aika pohtia seuraavaa ateriaa. Meillä ei oikein pystytä suunitelmallisuuteen ja niinpä kaupassakäynteihin kuluu liikaa aikaa ja energiaa. Lautasella tuntuu pyörivän samat pihvit ja kalat viikosta toiseen, vaikka kuinka yrittäisi varioida. Tuttu tunne monessa perheessä, eikö vain?

Välillä ideat ovat todella vähissä ja tulee fiilis, että keittiössä valmistuu aina niitä samoja vaikkakin hyviksi havaittuja ja nopeita reseptejä. Yritämme valita laadukkaita elintarvikkeita ja käytämme paljon vihanneksia. Mies syö kaikkea ja laittaa vuorollaan kalat ja lihat käden käänteessä. Minä olen meidän huushollin vihervastaava. Helpot kesäsalaatit ja grilliruoka ovat syyssateissa muisto vain, eikä viikolla ole aikaa haudutella aromikkaita patoja.

Viikonloppuna voi toki valmistautua viikkoon ja laitella niitä enemmän aikaa vaativia patoja ja gratiineja. Viikolla ehdin kotiin vasta kuuden jälkeen, treenipäivinä vasta lähempänä kahdeksaa. Miehen aikataulut ovat milloin mitäkin, mutta yhtä kaikki aika on arkisin kortilla.

Keittokirjoja löytyy hyllystä montakin, mutta niiden samoin kuin internetin selaaminen kiireessä kivan reseptin löytämiseksi harvoin tuottaa toivotun tuloksen. Mikä siis avuksi?

Koska hyvää on kiva jakaa, niin tässä teille vinkkini!

Olen muutaman kuukauden ajan käyttänyt Wellmeals-ateriapalvelua, jonka taustapiruna häärää Wellberries-blogiakin kirjoittava Tuulia Järvinen. Palvelun voi tilata perusversiona (kuusi reseptiä/viikko) tai Tiny-versiona (kolme reseptiä/viikko). Reseptit ovat 3-4 hengelle, ne ovat gluteenittomia ja ne voi helposti toteuttaa myös maidottomina (resepteissä on vinkit korvaaville ainesosille).  Arvostan myös sitä, että vihanneksia on joka reseptissä runsaasti ja että hiilihydraattien laatuun on kiinnitetty huomiota.

Halutessaan voi hyödyntää reseptien mukana toimitettavan kauppalistan. Lista kourassa ostoksille ja viikon ruoat on hankittu! Kaikki on ajateltu puolestasi valmiiksi. Reseptit tipahtavat sähköpostiin perjantaiaamuna, joten viikonloppuna ehtii tutustua resepteihin, käydä kaupassa ja varmistaa, että kaapista löytyy tarvittavat perusjutut, kuten öljyt ja mausteet.

Tok voi tehdä kuten minä ja käyttää reseptejä vain ajoittain. En ole vielä kertaakaan toteuttanut kokonaista viikkoa Wellmealsin resepteillä. Olen noukkinut niistä vinkkejä ja uusia tapoja käyttää tuttuja elintarvikkeita. On kiva tietää, että inspiraation puutteessa kansiosta löytyy helppoja ja nopeita reseptejä, jotka täyttävät kriteerini keittiössä. Perheessäni ei ole ongelmia gluteenin suhteen, mutta ei meillä pastaa useinkaan kaivata. Jos sitä halutaan niin kattila porisemaan vain 😊

Munakoisoa ja jauhelihaa

Munakoisoa ja jauhelihaa

Muutama resepti on päässyt jatkuvaan käyttöön jo nyt. Laitan säännöllisesti jättimäisen annoksen munakoisojauhelihavuokaa. Siitä riittää syötävää pariksi päiväksi ja vielä annos pakastimeenkiin. Toinen kestosuosikki on kukkakaaliriisi hapankaalilla höystettynä. Tämä maistuu erityisesti kalan lisukkeena. Aikaisemmin en juuri levittänyt kalafileitä, mutta nyt teen sen mantelijauhon ja kurkuman seoksella tai vaikka seesaminsiemenillä. Maku on ihan muuta maata kuin perinteinen korppu- tai vehnäjauholeivite! Kuinka ollakaan, valkoisen kalan kulutus on meillä noussut kummasti 🙂

Olen tykännyt palvelusta, enkä pidä sen hintaa kovana: 6 kk paketti maksoi 99€ ja siinä on 144 reseptiä. Tilauksen voi toki tehdä alkuun vain kuukaudeksi tai kolmeksi. Jatkotilauksiin on yleensä tarjolla alennuskoodi, uskollisuus siis palkitaan. Jos reseptien suhteen tulee kysyttävää, Tuulia vastaa tiedusteluihin nopeasti.

Nykyisen tilausjaksoni jälkeen reseptikansioni on ääriään myöden täynnä ja maukkaista ideoista riittää iloa pitkäksi aikaa 😊😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggaajaa tykkää tästä: