Matkalla pohjoiseen

Published 23.12.2015 by ainosalminen

 

Aina upea Helsingin tuomiokirkko!

Maanantaina tein tämän vuoden viimeisen työpäiväni. Pitkäksi meni. Miten sitä aina kuvittelee lomanalusviikkoina, että koska “kaikki” muut ovat jo lähteneet, sähköposti pysyttelee hiljaisena eikä puhelin soi. Kattia kanssa! Pientä sälää siellä täällä, edellisviikon istunnon loppusäätöä ja yhdestä kirjeestä unohtunut Unkarin presidentin nimi. Ei siinä muuta tarvittu. Lounastunti jäi pitämättä, sillä fysioterapiaan oli ehdittävä kiireestä huolimatta. Olkapään kuntoutus meni mahan murinan edelle 😀 Positiivista oli toki se, ettei iltaseitsemän jälkeen kotiin ajellessani tarvinnut kärvistellä ruuhkissa.

Kotiin päästyäni viskasin viikonlopun ateriantähteet mikroon ja hain kellarista matkalaukkuni. Taksi lentokentälle oli tilattu aamuyhdeksäksi, enkä ollut edes aloittanut matkavalmisteluja. Eipä siinä sitten lopulta kauaa nokka tuhissut. Rutiini ja puolikas pullo punaviiniä, jota ei sopinut jättää väljähtymään, auttoivat kummasti 😂. Laukku täyttyi kreikkalaisen herkkukaupan antimista ja kreikan oppikirjoista. Lomalla on aikaa ja vähän pakkokin kerrata syksyn kurssia. Tammikuussa on edessä ykköstason loppukoe! Koska joulun pyhät muuten sujuvat ennalta arvattavaan erittäin rauhalliseen tahtiin, pienessä piirissä, syödä napostellen ja kirjoja lukien, ei ulkoiluvaatteita ja lötköverkkareita kummempaa tarvinnut Loimaan reissua varten mukaan pakata.

Lennon olin valinnut inhimillisten lähtöaikojen mukaan, ja yhtiöksi valikoitui tällä kertaa Swiss ja linjaksi Luxemburg-Zürich-Helsinki. Pehmeän kuljetuksen sain, kiitos myös suotuisan sään. Ei onneksi talvimyrsky osunut kohdalle! Lisäpisteitä Swiss saa suussasulavasta sveitsiläisestä suklaasta, jota tarjoiltiin molemmilla pätkillä. Vähältä tosin piti, etten ehtinyt lennolle. Turvatarkastuksesta kohdalleni osui pistotarkastus, jossa mm. kello, vyö, elektroniikkalaitteet ja lompakko ”pyyhittiin” jonkinlaisella sienellä.  Laite tietenkin pärähti soimaan ja vilkuttamaan punaista. Tämän johdosta kaikki tavarani joutuivat uudelleen läpivalaistukseen. Paperini syynättiin kahden miehen voimin ja varmistettiin, ettei minulla henkilöllisyystodistuksen lisäksi ollut mukanani passia, enkä ollut siis aikeissa matkustaa Euroopan ulkopuolelle. Lopulta sain kerätä kamppeeni tullin vainukoiran katseen alla. Syynä laitteen hälytyksen saattoi kuulemma olla mikroskoopinen määrä esim. tulehduskipulääkettä puhelimen ruudulla. No eipä olisi ihme! Voltaren-geelillä olen nimittäin koko syksyn hoitanut erinäisiä vammojani. Tarkkaa touhua nykyään tuo turvatarkastus 😀

Loman lopuksi jään runsaaksi vuorokaudeksi Helsinkiin. Ohjelmassa on käynti Ateneumissa ja kenties jossain muussakin näyttelyssä. Kunhan ehdin tutustua tarjontaan, tiedän tarkemmin. Sama juttu elokuvien suhteen. Yritän pysyä kärryillä kotimaisista uutuuksista, joten jos jotain mielenkiintoista on tarjolla, niin siinä on lomapäivälle oivaa ajanvietettä.

Lisäksi ihan must Helsingissä on minulle Vanha Kauppahalli – olkoonkin, että jotkut pitävät sitä pelkkänä turistirysänä. Tunnelmaa, tuoksuja, suomalaisuutta: se riittää minulle. Helsinki on mielestäni kehittynyt viime vuosina hyvään suuntaan. Espan jouluvalot ovat komeat, ihmiset ovat hyväntuulisia ja kaupoissa saa hyvää ja ystävällistä palvelua.  Toisaalta, kun itse täällä liikun vain muutaman päivän vuodessa, kauniiseen kesäaikaan tai jouluvalojen loisteessa, saan luultavasti aika ihanteellisen kuvan pääkaupungista. Toivottavasti Suomessa ja Helsingissä vierailevat turistit minun laillani kokevat samoin!

HYVÄÄ JOULUA 🎄🎄

 

Senaatintorin jouluvalaistu historiallinen miljöö.

 

2 comments on “Matkalla pohjoiseen

 • Luulin että ne turvatarkastusken pyyhkäisytestit on vaan jotain hämäysjuttuja, joilla saadaan ihmiset luulemaan että koneeseen ei pääse yhtään terroristia, huumeveikkoa yms. Hienoa kuulla että ne oikeasti nappaa haaviinsa jopa kipulääkkeen käyttäjät 🙂

  Hyvää joulun jatkoa!

  • Tämä oli mulla eka kerta, kun edes törmäsin kentällä moiseen pyyhintään! Olin kyllä hieman ihmeissäni, että mitä minun tavaroistani voi löytyä 🙂 Hyvää jatkoa pyhille myös sinulle !!

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  KOKOVARTALOFIILIS

  Ani Kellomäen muistiinpanoja

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  Soolona maailmalla

  Ainahan se on mielessä. Matka.

  %d bloggers like this: