Arki alkaa

Published 3.1.2016 by ainosalminen

 

Joulupukki on olemassa. Hän asuu kirjakaupassa 😄

Edellinen kirjoitukseni sai yllätyksekseni hurjan määrän lukijoita ja kommenttejakin tuli enemmän kuin koskaan. Kiitos teille kaikille myötäelämisestä ja lohduttavista sanoista. Helppo huomata, että samoissa syvissä vesissä on kahlannut moni muukin. Ei tämä itsellänikään ole ensimmäinen kerta, mutta ehkä kuitenkin vaikein. Tähän suhteeseen olin aikaisemmista ”viisastuneena” lähtenyt aivan eri pohjalta kuin ennen. Heittäydyin ja uskalsin monen sinkkuvuoden jälkeen. En kadu, mutta pyörittelen mielessäni syitä ja seurauksia. Välillä menee vallan mahdottoman analyyttiseksi, välillä käy mielessä, että hui-hai, uutta putkeen!

Aika kultaa muistot aivan järjettömän nopeasti, huomaan omalta kohdaltani. Vaivun epätoivoon muistellessani kaikkea sitä kivaa ja ihanaa, mistä joudun luopumaan. STOP! Huudan itselleni. Luopumisen tuskaa ei voi välttää, mutta kumma, miten on niin vaikea tuntea iloa siitä, että samalla pääsee myös eroon monesta huonosta ja ikävästä jutusta. Eroon on syynsä, miksi ne vain unohtaa niin äkkiä??

Miten on? Voiko näistä kokemuksista todella oppia jotain vai onko jokainen uusi suhde niin osapuoltensa ja elementtiensä summa, ettei lopputulosta voi etukäteen ennustaa?

Pitääkö ensin surra ja itkeä vanhat pois vai saako lähteä etsimään uutta onnea ennen kuin pöly on laskeutunut vaatekaapin tyhjille hyllyille?

Itsetutkiskelua vai laastarisuhde?

 

Blogissa ja Instassa lähiaikoina tiedossa laadukkaampia kuvia!

Istuin eilen kauppakeskuksen kahvilassa ja seurasin huvikseni lounaskeittoa lusikoidessani parkkihallista liukuportaita saapuvia ihmisiä miehiä: juu, ei, vaarinhousut. Kaikkein karismaattisimmalla miehellä oli tietenkin upea vaimo ja kaksi mallikasta lasta. Synkkyys laskeutui mieleeni. Minä ja seuralaiseni keittokulho. Sitten mietin, että ehkä se mies onkin kyllästynyt vaimoonsa, joka ruuhkavuosissaan ehtii huolehtia vain lapsista. Varmaan jollain pettäjäsivustolla tuokin mies tai muuten kuluttaa aikaansa harrastuksissaan, kun ei kotonakaan viihdy. Ihan varmaan!

Turha on kuitenkaan kadehtia ketään. Julkisivun taakse ei näe, mutta harvalla se elämä on loisteliasta ihan joka päivä. Samanlaisia me olemme kaikki. Toiset vaan selviytyvät haasteista paremmin, osaavat yhdessä katsoa niistä huolimatta samaan suuntaan, rinta rinnan.

Tällaisia pohdintoja täältä kotisohvan uumenista huomenna alkavan arjen kynnyksellä. Nyt ryhtiliike! Olkapään mobilisointiohjeet esille. Kreikan kielioppi auki. Ulos lenkille. Huomenna töihin ja treeneihin. Loma on ihanaa aikaa ja tulee yleensä aina tarpeeseen. Nyt alkaa kuitenkin jo riittää. On ollut liikaa aikaa vatvoa näitä ihmisuhdeasioita ja vaipua itsesääliin. Arki, rutiinit, työ, iltamenot ja ystävät auttavat laittamaan ongelmat oikeisiin mittasuhteisiinsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Ei kai taas

Suomi Kypros Sveitsi

H niin kuin Hausfrau

- ja joskus vähän muutakin

Jaa määkö Pariisitar?

Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

Mielilandia

- ja joskus vähän muutakin

Martan matkassa

- ja joskus vähän muutakin

Viherjuuria

- ja joskus vähän muutakin

ANI KELLOMÄKI

KOKOVARTALOFIILIS

kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

- ja joskus vähän muutakin

Ajatuksia Saksasta

- ja joskus vähän muutakin

%d bloggers like this: