Ajatuksia tulevasta

Published 15.1.2016 by ainosalminen

Talvi on tullut Luxemburgiin.

 ”Suru sydämessä on paha juttu samoin kuin huolet. Ne kutistavat sydän-polon rusinaksi ja se on musertava, hirveä tunne. Minua auttaa kaksi asiaa. Toinen on liikunta, joka sekä ehkäisee että poistaa pahaa oloa. Toinen on ajatus juuri tästä hetkestä. Kuta pahempi olo, sitä tarkemmin puristan itseni ajattelemaan juuri käsillä olevaa sekuntia. Yleensä huolet ovat pelkoa ja pelko on jossain edessäpäin. Ei kannata pelätä asioita, joista ei voi olla varma, tulevatko ne tapahtumaan.”

Tämä on suora lainaus Hanna Sumarin blogista. Kirjoitus osui oman elämäni ytimeen, vaikka aiheena Hannalla ei ollut sydänsurut, vaan sydänystävällinen elämäntapa. Sellaista minäkin yritän noudattaa, kartuttaa elinvuosia ja niiden laatua. Kohtuu kaikessa -elämää, joskin parantamisen varaa aina löytyykin. Reipastun aina välillä muutamaksi päiväksi, keittelen porkkanat ja parsakaalit. Paistan broileria ja ahventa. Nappaan välipalaksi muutaman pähkinän. Sitten taas tulee stressiä, surullisia ajatuksia, välinpitämättömyyttä itseään kohtaan, hälläväliä -fiilis. Terveellinen ateria korvautuu makean mussuttamisella. Illalla punkkupullo houkuttaa enemmän kuin täysjyväpasta. Sohva pitää otteesaan, eikä lenkille tule lähdettyä.

Ei surukaan ole sydämelle hyväksi. Sureminen, itkeminen ja pohjalla käyminen ovat kyllä välillä hyvinkin katarttisia kokemuksia, mutta niissä rypeminen ja niihin liittyvät ravitsemukselliset lieveilmiöt eivät pidemmän päälle hyvää ennusta. Voisihan sitä yrittää ponnistaa pintaa kohti, vaikka ei olisi ihan pohjalla vielä käynytkään, vai mitä? Miettiä, mikä tässä pelottaa ja miksi ajatukset kiertävät kehää.

Ikäkriisin oireita tässä ainakin on. Enää ei ole nuoruutta elettäväksi eikä aikaa tuhlattavaksi. Silti pitäisi aloittaa alusta rakentamaan jotain uutta. Sinkkumarkkinat ovat aika lohduttomat tässä vaiheessa elämänkaarta, minusta tuntuu. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä. Osa ikäisistäni miehistä on jo rupsahtaneita ja ne nuorekkaammat suuntaavat katseensa nuorempiin naisiin. Pitääkö minun tehdä samoin ja ryhtyä katselemaan nuorempia, alkaa puumaksi? Vaihdevuodet kurkkivat ovella, rupsahdan, ehkä. Mitähän sillä saralla on edessä? Kontrolloimattomia kuumia aaltoja ensitreffeillä?

Mitä enemmän ajattelen näitä asioita sitä enemmän rimakauhu nostaa päätään. Välillä kyllä naurattaakin ihan holtittomasti.

Soitin hyvälle ystävälleni, ja hän antoi oivan neuvon. Ei ladellut latteuksia vaan sanoi ”Aino, sun on nyt ajateltava, mikä on sulle parasta. Kerran sä vielä sanot itsellesi, että tämä ero kaikessa kauheudessaan oli helvetin hyvä juttu”.

Niin, mikä minulle nyt sitten olisi parasta?

Kivojen asioiden tekeminen. Leffailta, hyvä kirja sohvan nurkassa, viikonloppu kylpylässä. Tarttuminen ongelmiin, päätösten tekeminen ja konkreettisten muutosten toteuttaminen on juuri sitä parasta terapiaa. Saattaapa siihen kuulua aktiivinen seuran hakukin. Kun sitä aikaa ei todellakaan ole tuhlattavaksi.

 

2 comments on “Ajatuksia tulevasta

 • ❤ kivoja ajatuksia päivään täältä Hämiksestä! Mulla on ollut tuo yksi vain, niin parisuhdeasioissa en osaa oikein mitään neuvoja jaella. Kunhan toivotan valoisia päiviä ja uskoa siihen, että hyvä kyllä hyvän luo löytää.

 • Kiitos Ani ❤ Sulla on sattunut jo nuorena se "oikea" kohdalle ja olette osanneet vaalia suhdettanne. Mutta menee tämä elämä näinkin. Omia valintoja oman kokemuksen ja elämään saatujen eväiden avulla. Kaksi askelta eteenpäin ja yksi taakse – suurta loikkaa odotellessa.

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: