Ongelma olohuoneessa

Published 18.3.2016 by ainosalminen

 

Yllättäen juuri tämä malli tuoleineen jäi mieleeni.

Edellisistä kirjoituksista onkin käynyt selväksi, että asuntoni on tällä hetkellä hieman tyhjän oloinen. Mies lähti ja vei mennessään (oman) ruokapöytänsä tuoleineen. Olohuoneessa voisi ja varmaan pitäisikin nyt pitää kunnon bileet, ennen kuin uusi pöytä tulee pilaamaan hyvän tanssilattian 🙂

No, itseni tuntien tässä ehtii kyllä pitää bileet jos toisetkin… en nimittäin ollut paikalla kun sisustussilmää jaettiin. En osaa kuvitella, minkä kokoinen tai värinen ruokailukalusto tyhjään tilaan sopisi. Valinnan vaikeus ja näkemyksen puute: tästä saattaa tulla vielä pitkä projekti!

Ensimmäiset projektiviikot käytin mentaalipuolen viilaamiseen: yritin pohtia asiaa monelta kantilta, löhösin sohvan nurkassa pöydän paikkaa tuijotellen ja odotin valaistumista. Kertaalleen jo näin tuossa tyhjässä tilassa marokkolaistyylisen jättityynyistä rakennetun lounge-saarekkeen. Yritin päästää mielikuvitukseni valloilleen ja selittelin itselleni, että mikään pakko siihen ei ole todellakaan edes hankkia perinteistä ruokasalin kalustoa  Illallisvieraita harvemmin käy ja pienellä porukalla mahdutaan keittiöönkin.

Lopulta tulin sen verran järkiini, että päätin ottaa tavoitteeksi hankkia sellaisen pöydän, joka toimii ruokailun lisäksi myös työpöytänä – opiskeluja sekä blogin kirjoittamista varten. Ehkäpä sijoitan pöydän hieman epäloogisesti pitkittäin terassin suuntaisesti, jotta voin ihailla maisemaa ja iltaisin kaunista auringonlaskua. Saahan sitä sitten käännellä ja siirrellä käyttötarpeen ja illallsvieraiden määrän mukaan.

Tässä melkein täydellinen pöytä. Vain puun väri on liian vaalea.

Olen nyt pari viikkoa kurkkinut tarjontaa netistä. Siellähän niitä on, pöytiä ja tuoleja. On puuta, lasia, metallia – modernia, maalaishenkistä ja antiikkista. Vähän olen kierrellyt myös paikallisissa huonekaluliikkeissä. Kallista on ja toimitusajat pitkiä, mitään ei tunnu enää olevan varastossa. Netistä tilaaminen vähän hirvittää ajatuksena. Kyllä ne huonekalut jotenkin haluaisi nähdä ja niitä kosketella, koeistua tuolit. Nettikaupoissa on toki laajat valikoimat ja hintoja joka makuun, mutta kuljetuskustannukset ja toimitus Luxemburgiin ovatkin sitten eri asia. Niistä saattaa tulla hyvinkin iso lasku, mikä on hintavertailussa otettava ajoissa selville.

Eniten on silmää miellyttänyt massiivipuinen pöytälevy, jossa on U:n muotoiset teräsjalat. Näitä löysin hakusanoilla ”table plateau bois pieds metal style industriel”, eli haussa on kai sitten jonkinlainen ”industrial chic” -tyylinen pöytä. Siihen olisi ehkä mukava yhdistää värikkäät kangaspäällysteiset tuolit ja ehkä joku moderni penkki – vähän tuon ylimmän kuvan tyyliin. Mietin jopa kunnon työtuolin hankkimista. Selkä kyyryssä sohvapöydän ääressä nämä tekstit tulee yleensä kirjoitettua, eikä se varmaankaan ole niskalle ja selälle hyväksi. Työtuolin voi helposti kärrätä vierashuoneeseen piiloon, jos niitä illallisvieraita sattuisi tulemaan.

Viikonloppu on taas edessä, joten kenties tämä projekti vihdoin nytkähtäisi eteenpäin. Tässäkin pitäisi muistaa, ettei sitä ihan kympin pöytää kenties löydy, ysi miinuskin voi olla ihan hyvä 🙂

Hieman klassisempi malli, mutta moderni kuitenkin.

 

 

3 comments on “Ongelma olohuoneessa

 • Jee, sisustusjuttuja! Itsehän lukeudun noihin aiheesta kiinnostuneisiin. Mulle tulee Suomesta tilattuna Deko, ja oon jopa tehnyt vanhoista lehdistä tommosta vanhan liiton kansiota. Leikkelen siis kivannäköiset kuvat irti ja kokoan ne kansioon, jonka olen jakanut välilehdillä eri huoneisiin. Siis sieltä löytyy makkari, keittiö, olkkari, lastenhuone yms. Kaiketi toi on vähän niinkuin kivikautinen Pinterest! Oon huomannut, että kun yrittää vähän analysoida mistä tykkää ja miksi, ei tule tehtyä hutihankintoja. Muiden esimerkkiä seuraamalla on myös paljon helpompi nähdä, mikä sopii mihinkin. Mutta eihän kaikkien tarvitse olla samanlaisia, kyllä ne huonekalut löytyvät varmasti vähemmälläkin vaivannäöllä. 🙂 Ton ekan kuvan tuolit on kyllä aivan ihastuttavan mukavan näköiset! Niissä varmasti istuisi mielellään pidemmänkin kaavan illallisen.

  • Kivikautinen Pinterest kuulostaa ihan minun tyyliseltäni 😊 Oma salainen aseeni on hyvä ystäväni Niina, joka ihan aikamoinen guru sisustus- ja tyyliasioissa. Hänet olin aikonut värvätä mukaani seuraavalle ostoskierrokselle. Hän tekee aina hyviä huomioita mm. väreistä ja materiaaleista. Hänen kanssaan myös luonnollisesti korkataan skumppapullo, kun pöytä tulee taloon 😜

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggers like this: