Aktiiviloma – kreikkaa Kreikassa

Published 3.7.2016 by ainosalminen


Pitkäaikainen haaveeni toteutui viime syksynä, kun pääsin aloittamaan kreikan kielen opinnot. Ykköstason kurssin suorittaminen ei ollut mikään läpihuutojuttu, olihan ihan aluksi opeteltava aakkoset – suuret ja pienet – ja tavattava sanoja kuin alakoululainen konsanaan. Työmatkoista johtuneet poissaolot eivät helpottaneet asiaa, ja kotona pänttäämisestä huolimatta hiki nousi monesti otsalle ja epätoivo pääsi valtaamaan mielen. Sain kurssin kuitenkin suoritettua. Kakkostasolle siirtyminen ei sitten enää onnistunutkaan, sillä työmatkoja oli tiedossa keväälle entistä enemmän. Opettajan kanssa keskusteltuani totesimme, ettei näissä olosuhteissa ollut mahdollista osallistua kurssille täysipainoisesti. Syksyllä sitten taas uusi yritys.

Työtahti ja laiskamato tekivät tehtävänsä, enkä saanut aikaiseksi ylläpitää opittua saati edetä opinnoissani. Olen kyllä ilmoittautunut syyskuun lopulla alkavalle kakkostason kurssille, mutta siltä varalta ettei sekään taas kerran onnistuisi, otin nyt itseäni niskasta kiinni ja komensin itseni kesäkurssille.

Kesäloman toinen puolisko tulee siis kulumaan opintojen parissa. Sain opettajaltani listan hänen suosittelemistaan kielikouluista Kreikassa. Eliminaatioperiaatteella päädyin Kreetalla Haniassa toimivaan Lexis-kielikouluun. Saapa nähdä miten aurinko, meri ja helle vaikuttavat oppimiseen: jaksaako kesäkeleillä päntätä vai toimiiko ympäristö tehokkaana motivaattorina?

Tiedossa on kolmen viikon intensiivikurssi, neljä tuntia opetusta ma-pe. Viikonloppuisin jää hienosti aikaa vuokrata vaikka auto ja tutustua saaren eri osiin. Vuokrasin Airbnb:n kautta pienen asunnon Venetsialaisen sataman perukoilta. Hurmaannuin parvekkeeseen ja sieltä avautuvaan esteettömään näkymään merelle. Asunnon omistajat pitävät katutasossa perinteistä kalaravintolaa, joten läksyt pitänee tehdä siestan aikaan, jollei sitten pysty haarukoiden kilinästä huolimatta keskittymään verbimuotoihin.

Antigonin kalaravintolan tunnelmallinen terassi, jonka yläpuolella oma pikku parvekkeeni sijaitsee (kuva ravintolan nettisivuilta).

Tämä tulee olemaan ensimmäinen Airbnb-kokemukseni. Sain tukea haussa siskoltani, joka on hommassa jo vanha tekijä, ja niinpä lähden Charalampoksen ja Antigonin hellään huomaan luottamuksella, vaikka he ovat käsittääkseni itsekin uusia vuokramarkkinoilla eikä heillä ole esim. supermajoittajan statusta. Kyllä siitä kelpaa aamulla lähteä rantakatua pitkin kouluun ja vilkuttaa majakalle!

Entäpä sitten lennot? Luxemburgista lennetään Kreetalle vain saaren pääkaupunkiin Iraklioniin, josta matkaa Haniaan on noin 140 km. Suoraan Haniaan päästäkseen olisi pitänyt ensin matkata vähintään vastaavat kilometrit esim. Belgian Charleroihin, josta Haniaan liikennöi Ryanair. Aikataulut olivat Luxairilla kuitenkin erinomaiset eikä heidän kanssaan ole koskaan tullut ongelmia matkatavaroiden kanssa, joten pienen vertailun jälkeen valinta oli lopultakin helppo.

Matkapäiväni on sunnuntai ja paikan päällä varmastikin etukäteen varattu taksi on helpoin tapa päästä Haniaan. Bussiyhteydet Iraklionin ja Hanian välillä ovat hyvät, mutta saattaa olla etten iltasella ehdi viimeiseen bussiin. Paluumatka osuu perjantaille, jolloin viimeisen kurssiaamun jälkeen (diplomit kassissa toivottavasti!) luovutan asunnon ja matkustan bussilla lentokentälle.

Tuskin maltan odottaa. Siitä onkin jo muutama vuosi aikaa, kun viimeksi olen lähtenyt tällä tavalla seikkailemaan. Eihän tässä toki mihinkään viidakkoon olla lähdössä, mutta kukin tavallaan 🙂  Nämä purnukat kun laittaa sunnuntain aamupalatarjottimelle matkaoppaan viereen, niin ulkona vallitseva harmauskaan ei niin kovin haittaa.

Kreetalaista hunajaa ja viikunahilloa

 

5 comments on “Aktiiviloma – kreikkaa Kreikassa

 • Sä pääset toteuttamaan haaveeni! Olen asunut Kreikassa vuoden ja oppinut siinä ajassa aika hyvin perustason juttelut. Koskaan en ole kuitenkaan opiskellut kreikkaa muualla kuin käytännön elämässä, aiemmat taidot ovat jo pahasti ruostuneet ja haluaisin ehdottomasti petrata tuon kauniin kieleen osaamistani. Kolmen viikon intensiivikurssi kehittää varmasti kielitaitoa valtavasti. Hauskaa reissua! 🙂

  • Kiitos Anu, lupaan opiskella kahden edestä! Toivon saavani rakennettu vankan perustan, jonka päälle jatkaa myöhemmin kerros kerrokselta. Kuuntelen päivittäin netistä Kreikan television lähetyksiä, sellaista pientä kielikylpyä, ja piirtelen aakkosia paperille. Paikan päällä tietenkin kurssin lisäksi kieltä kuulee ja näkee kaikialla. Saapa nähdä, mitä ”kovalevylle” vielä mahtuu 😊

 • Ihania suunnitelmia! Tulee varmasti ikimuistoinen kolme viikkoa 🙂 Itsellänikään ei ole vielä kokemusta Airbnb:n kautta yöpymisestä, mutta kuulostaa houkuttelevalta asunto rantakadulla ja vieläpä ravintolan yläpuolella. Siinähän tulee jo käytännön kreikkaa varmasti harjoiteltua 🙂

  • Niinpä, arjen jutuissa ja kauppareissuilla paikallisiin herkkuihin tutustuessa jää varmasti sanastoa mieleen jugurttipurkin kyljestä. Kun vain löytäisin aikaa ennen matkaa hieman kerrata jo opittua kielioppia!

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Google photo

  Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

  Ei kai taas

  Suomi Kypros Sveitsi

  H niin kuin Hausfrau

  - ja joskus vähän muutakin

  Jaa määkö Pariisitar?

  Tampesterista Pariisiin. Ihmettelyä kahden kulttuurin välissä.

  Mielilandia

  - ja joskus vähän muutakin

  Martan matkassa

  - ja joskus vähän muutakin

  Viherjuuria

  - ja joskus vähän muutakin

  ANI KELLOMÄKI

  KOKOVARTALOFIILIS

  kalaa & baliikkia & kalabaliikkia

  - ja joskus vähän muutakin

  Ajatuksia Saksasta

  - ja joskus vähän muutakin

  %d bloggaajaa tykkää tästä: